4 οργανώσεις ενώσαμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα κοινό όραμα

& μέσα από διάφορες ευτυχείς συγκυρίες βρεθήκαμε

#diplasou

Το Thessaloniki Pride ιδρύθηκε το 2012, όταν η LGBTI κοινότητα της Θεσσαλονίκης αισθάνθηκε δυνατή και σίγουρη για τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ LGBTI υπερηφάνειας στην πόλη. Μετά τη μαζική συμμετοχή και τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Thessaloniki Pride η οργάνωση στράφηκε εκτός από την διοργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ κάθε Ιούνιο και σε άλλες δράσεις σε διάφορους τομείς με σκοπό την περαιτέρω ορατότητα και ενδυνάμωση της τοπικής LGBTI κοινότητας, όπως εικαστικές εκθέσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, ενημερωτικές εκπομπές, προγράμματα νεανικής κινητικότητας και πολιτική θεσμικής πίεσης (lobbying) και παρέμβασης. Συνεργάζεται με κολέγια και σχολεία της περιοχής για την ενημέρωση και καταπολέμηση του ομο/τρανσφοβικού σχολικού εκφοβισμού κι επιδίδεται στην αντιμετώπιση του κηρύγματος μίσους κατά των LGBT ανθρώπων μέσω της δικαστικής οδού. Επιπλέον το Thessaloniki Pride είναι ενεργό στη δικτύωση με άλλες LGBTI οργανώσεις σε επίπεδο εθνικό, διαβαλκανικό κι ευρωπαϊκό καθώς και στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών.
 Η ΟΛΚΕ ιδρύθηκε το 2004 με βασικούς σκοπούς:
– Την αλληλοαποδοχή, αλληλοϋποστήριξη και ανάπτυξη αλληλεγγύης μεταξύ των ΛΟΑΤ ατόμων ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνική, πολιτισμική, θρησκευτική προέλευση, την γλώσσα, την ηλικία, την κατάστασης υγείας, τη σωματική κατάσταση ή άλλο γνώρισμα.
 – Την προάσπιση, διεκδίκηση και προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ΛΟΑΤ ατόμων και η καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού σε βάρος τους.
 – Την κοινωνική και ψυχολογική ευαισθητοποίηση, και στήριξη των ΛΟΑΤ ατόμων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του αυτοσεβασμού της αυτοεκτίμησης και της ενδυνάμωσης
 – Την  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης, της οικογένειας, των θεσμών, των οργανωμένων ή μη φορέων και της κοινωνίας γενικότερα σε θέματα σεξουαλικότητας, ταυτότητας, κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και  σεξουαλικής υγείας.
Το Athens Pride είναι μια εξ’ ολοκλήρου εθελοντική, μη- κερδοσκοπική εταιρεία, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Αστικού Κώδικα από το 2006. Πρωταρχικός της στόχος αποτελεί η οργάνωση του ετήσιου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride και της Παρέλασης Υπερηφάνειας. Επιπρόσθετα, το Athens Pride πραγματοποιεί πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς, είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.
Ο σκοπός του Athens Pride είναι να μεγιστοποιήσει την ορατότητα των LGBT ατόμων στην ελληνική κοινωνία, και μ’ αυτό τον τρόπο παράλληλα να προωθήσει και εξελίξει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους. Το Athens Pride, δια μέσου του Προγράμματος Εθελοντισμού του, συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την συμπαράσταση των LGBT νέων.
Το Athens Pride παρέχει μια ελεύθερη δημόσια πλατφόρμα για όλες τις οργανώσεις της LGBTQI κοινότητας, με στόχο την προβολή των σκοπών, δράσεων και συγκεκριμένων διεκδικήσεων τους. Η πλατφόρμα αυτή περιλαμβάνει και ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της κοινωνίας των πολιτών, πολιτικά κόμματα καθώς και ενταγμένες πολιτιστικές ομάδες. Επίσης, το Athens Pride φιλοξενεί οργανώσεις για την υγεία, οι οποίες προσφέρουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες, όπως επίσης και δωρεάν επιτόπιο τεστ για τον ιό του HIV και για άλλα ΣΜΝ.
Το πρώτο Athens Pride πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2005. Διάφορες εκδηλώσεις υπερηφάνειας είχαν διεξαχθεί στην πόλη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ωστόσο το Athens Pride του 2005 σηματοδότησε την πρώτη Παρέλαση Υπερηφάνειας μέσα στο κέντρο της πόλης, η οποία πέρασε έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο φως της ημέρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις 500 άτομα συμμετείχαν σε εκείνη την εκδήλωση.
Από το 2005, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride εκθετικά μεγαλώνει σε μέγεθος μαζί με την αυξανόμενη αναγνώριση και σεβασμό του από την Ελληνική κοινωνία. Εκτιμάται μάλιστα ότι 20,000 ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών και ταυτοτήτων συμμετείχαν στο 10ο Athens Pride, στις 14 Ιουνίου του 2014.
Η “Θετική Φωνή” είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα. Η “Θετική Φωνή” αγωνίζεται για την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και καλύτερων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS αλλά και των ευάλωτων στον HIV κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα εργάζεται για την κοινωνική αποδοχή, αλληλεγγύη και υποστήριξη των ομάδων αυτών με σκοπό να γίνουν σεβαστά τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματά τους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Προγράμματος

Θάνος Βλαχογιάννης

Μέλος

Ο Θάνος Βλαχογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1980. Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη όπου παρέμεινε μετά το πέρας των σπουδών του κι εργάστηκε ως οδοντίατρος για πολλά χρόνια. Στο ενδιάμεσο έζησε για σύντομα χρονικά διαστήματα στη Μαδρίτη και τη Rennes της Γαλλίας. Από νωρίς ασχολήθηκε με τον εθελοντισμό στους τομείς περιβάλλον κι άνθρωποι με αναπηρία. Μία από τις αξέχαστες για αυτόν εμπειρίες είναι η εθελοντική του προσφορά στους Special Olympics στην Αθήνα το 2011 στο τμήμα Healthy Athletes. Η συμμετοχή του στο Brussels Pride ήταν καθοριστική για το coming out του στην οικογένειά του, κάτι που τον οδήγησε και στην ενασχόλησή του με τον LGBT ακτιβισμό που ξεκίνησε το 2012, οπότε κι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Thessaloniki Pride. To 2014 εγγράφηκε στην ΟΛΚΕ, την Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας κι εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης. Το 2015 έφερε στην Ελλάδα την διεθνούς εμβέλειας καμπάνια It Gets Better για την εμψύχωση κι ενδυνάμωση της LGBT νεολαίας. Ειδικεύεται σε θέματα επικοινωνίας, είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης και ως ανοιχτά γκέι ακτιβιστής εργάζεται για την LGBT ορατότητα στα ελληνικά media και την μετατόπιση της κοινής γνώμης υπέρ των LGBT δικαιωμάτων.

Μαργαρίτα Κοντομιχάλη

Μέλος

Η Μαργαρίτα Κοντομιχάλη είναι Ιστορικός Τέχνης και Αρχαιολόγος (Doctorat και DEA , Universite Lumiere Lyon 2, Γαλλία), με ειδίκευση στην Ιστορία και Αρχαιολογία των Πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη διαχείριση έργων, τη συγγραφή προτάσεων, και την εξεύρεση πόρων για ΜΚΟ και φορείς. Τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα αφορούν κοινωνικά ευάλωτους πληθυσμούς, την κοινωνική ένταξη και τη συμμετοχή στα κοινά (citizen engagement). Ως ερευνήτρια, έχει πάρει μέρος σε έρευνες σχετικά με την καταγραφή περιστατικών διάκρισης και ομοφοβίας. Αυτή τη περίοδο εκπαιδεύεται στον συντονισμό ομάδων και στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Γιάννος Λιβανός

Mέλος

Ο Γιάννος Λιβανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι νομικός, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο του αυτού Πανεπιστημίου. Την περίοδο 2010-2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Παιδείας χρονικό διάστημα κατά το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το πρώτο κρατικό πρόγραμμα καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, συνέχιση και εξέλιξη του οποίου αποτελεί το παρόν πρόγραμμα. Είναι ένας εκ των τριών εμπνευστών της μεγαλύτερης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πολιτών που διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου για περιβαλλοντικούς σκοπούς, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας τον Ιούλιο του 2007. Είναι ιδρυτικό μέλος του κοινωφελούς οργανισμού “Hellenic Hope” με έδρα το Λονδίνο (2012) και της δεξαμενής σκέψης (Think Tank) «Το Δίκτυο για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» (2013). Από τον Οκτώβριο του 2014 είναι διευθυντής του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

Μέλος

Ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Έχει σπουδάσει Θεωρητική και Πυρηνική Φυσική στο ΕΜΠ και Αστροφυσική στο ΕΚΠΑ. Από το 2003 είναι ο εκδότης του περιοδικού Antivirus και από το 2010 συν-ιδρυτής και διευθυντής της Homoevolution. Απο το 2003 έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε πολλές πρωτοβουλίες που αφορούν στην lgbt κοινότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα (bepositive, hivhumanism, κ.α.). Είναι επίσης μέλος του Athens Pride και έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής διοργάνωσης για αρκετά χρόνια.

Νάνσυ Παπαθανασίου

Μέλος

Η Νάνσυ Παπαθανασίου είναι Κλινική Ψυχολόγος (Διδακτορικό & Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, ΕΚΠΑ), και έχει ειδικευθεί στην διαμεσολάβηση συγκρούσεων και την οργανωτική αλλαγή (MA in Conflict Facilitation & Organizational Change, ProcessWork Institute, Portland, OR, ΗΠΑ, 2004-2007). Από το 2005 είναι ερευνήτρια στην ομάδα AStRA (επιστημονικά υπεύθυνη: καθ. Φρόσω Μόττη). Διδάσκει επικουρικά στο Τμήμα Ψυχολογίας, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις διακρίσεις και την αντίληψή τους, την προσαρμογή και την ψυχική υγεία κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, και το θεωρητικό μοντέλο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία. Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων και διαπολιτισμικής μεσολάβησης.

Κλεοπάτρα Οικονομίδου

Διευθύντρια Έργου

Η Κλεοπάτρα Οικονομίδου είναι Project Manager, πιστοποιημένη από το Harvard Business School & HBX στο Management (προσέγγιση process με εστίαση στη λήψη αποφάσεων και την οργανωσιακή αλλαγή και μάθηση) και από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh σε θέματα Ποικιλομορφιάς και Συμπεριληπτικότητας στον Εργασιακό Χώρο. Κάτοχος Πιστοποιημένης Επαγγελματικής Επιμόρφωσης στις Βασικές Διεργασίες Ομάδας του Processwork Hub (96 ωρών) και στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΚΠΑ (150 ωρών). Απόφοιτος Ιωνιδείου Σχολής, πτυχιούχος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, με Master στην Πολιτιστική Διαχείριση (ΜΑ) του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται στον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών από το 2012 αναλαμβάνοντας τη διαχείριση, τον συντονισμό και την επικοινωνία έργων, με επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα, είναι διευθύντρια της LGBTQI+ Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, συμμετέχει ως expert για την επικοινωνία, σε Ελλάδα και Κύπρο, της 2ης LGBTI Πανευρωπαϊκής Έρευνας του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (FRA) και είναι μέλος της ομάδας σύνταξης του leading LGBTQI+ περιοδικού Antivirus. Από το 2017 μέχρι σήμερα, βρίσκεται εθελοντικά στον συντονισμό της Ομάδας Οργανισμών του ΑΚΜΑ.

Γνωρίστε την επιστημονική ομάδα του έργου

Νάνσυ Παπαθανασίου

Επιστημονικά Υπεύθυνη για την Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Η Νάνσυ Παπαθανασίου είναι Κλινική Ψυχολόγος (Διδακτορικό & Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, ΕΚΠΑ), και έχει ειδικευθεί στην διαμεσολάβηση συγκρούσεων και την οργανωτική αλλαγή (MA in Conflict Facilitation & Organizational Change, ProcessWork Institute, Portland, OR, ΗΠΑ, 2004-2007). Από το 2005 είναι ερευνήτρια στην ομάδα AStRA (επιστημονικά υπεύθυνη: καθ. Φρόσω Μόττη). Διδάσκει επικουρικά στο Τμήμα Ψυχολογίας, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις διακρίσεις και την αντίληψή τους, την προσαρμογή και την ψυχική υγεία κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, και το θεωρητικό μοντέλο της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα ελληνικά και διεθνή περιοδικά και βιβλία. Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά ως κλινική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια σε θέματα επίλυσης συγκρούσεων και διαπολιτισμικής μεσολάβησης.

Αλεξάνδρα Βασιλείου

Επόπτρια

Η Αλεξάνδρα Βασιλείου είναι επαγγελματίας του Processwork και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στην Κοινωνική Ψυχολογία και διπλώματος Process Work. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, σύμβουλος οργανισμών, καθώς και συντονίστρια σε δράσεις στην κοινότητα (community work). Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους φορείς, πανεπιστήμια, ΜΚΟ και οργανισμούς, με εστίαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στην επίλυση συγκρούσεων, στη διαπολιτισμικότητα, στη δυναμική ομάδας, την περιθωριοποίηση και την επικοινωνία.

Έλενα – Όλγα Χρηστίδη

Επόπτρια

H Έλενα – Όλγα Χρηστίδη είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας (Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ).
Είναι η επιστημονικά υπεύθυνη ψυχολόγος της Διεπιστημονικής Ομάδας Διερεύνησης και Πιστοποίησης Θυμάτων Βασανιστηρίων (MKO Mετάδραση). Συντονίζει τις Ομάδες Ενδυνάμωσης Νέων της «Colour Youth - Κοινότητα LGBTQI+ Νέων Αθήνας» κι είναι επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδεύτρια ατόμων και ομάδων σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Έπιπλέον, έχει ασχοληθεί με θέματα διακρίσεων και ευαλωτότητας σε διαφορετικά πλαίσια (πρόσφυγες, οροθετικά άτομα, θύματαtrafficking), με ζητήματα διαπολιτισμικότητας και στίγματος στην ψυχική υγεία.

Γιώργος Κασφίκης

Επιστημονικός Συνεργάτης

Ο Γιώργος Κασφίκης είναι Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Γνωσιακός Συμπεριφορικός θεραπευτής-coach, σεναριογράφος, Script Doctor και καθηγητής ψυχολογίας και σεναρίου. Είναι πτυχιούχος Marketing, Ιστορίας
της Τέχνης και Ψυχολογίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος Deree. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο πάνω στην Κλινική Ψυχολογία με Γνωσιακή Συμπεριφορική προσέγγιση από το University of Indianapolis και παράλληλα έκανε εκπαίδευση στην Ψυχοπαθολογία στην Κλίμακα ΜΚΟ ( Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου). Είναι κάτοχος Διπλώματος Life Coaching από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διπλώματος στο Γνωσιακό Συμπεριφορικό Coaching από το Albert Ellis Institute of New York. Ακολούθησε το 2ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Κινηματογραφικό και Τηλεοπτικό Σενάριο καθώς και Script Doctor από το Goldsmiths University of London. Έλαβε Δίπλωμα στο Animal Loss
Counselling από το Society for Companion Animal Studies in Plymouth. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών με ψυχικά ασθενείς και άστεγους, στην Κλίμακα ΜΚΟ. Έχει διδάξει Ψυχολογία και Σενάριο στο Goldsmiths University of London και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος. Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης της γραμμής 11528 Δίπλα Σου.

Μαριλίνα Αβάνη

Επιστημονική Συνεργάτιδα

Η Μαριλίνα Αβάνη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στην παρούσα φάση, εκπαιδεύεται στη Συνθετική Συστημική Θεραπεία, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί για ένα έτος στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει εργαστεί εθελοντικά στο Ψυχιατρικό Τμήμα Εφήβων και Νέων του «Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς» ως εκπαιδευόμενη ψυχολόγος και στο Ψ.Ν.Α. «Δαφνί» ως βοηθός ερευνητή σε μελέτη που διεξήχθη σε συνεργασία με την ΕΠΑΨΥ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η συγγραφική και ερευνητική της δραστηριότητα αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και σύγχρονες προκλήσεις του διαδικτύου. Τέλος, ασχολείται ενεργά με την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τις διακρίσεις που βιώνουν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Αντώνης Πούλιος

Επιστημονικός Συνεργάτης

Ο Αντώνης Πούλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι κλινικός ψυχολόγος, M.Sc. και υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εργάζεται ιδιωτικά ως κλινικός ψυχολόγος και ψυχαναλυτής ενώ έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συντονιστής της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων της ΕΠΑΨΥ, έχει διδάξει και διδάσκει ως προσκεκλημένος υφηγητής στο ΕΚΠΑ σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα που άπτονται της κλινικής ψυχολογίας, της ψυχανάλυσης, της ψυχοπαθολογίας, της ψυχομετρίας και ψυχοδιαγνωστικής. Έχει επίσης συνεργασία με την ΟΛΚΕ και τη Θετική Φωνή. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδας και ιδρυτικό μέλος του Ψυχαναλυτικού Συλλόγου Freud – Lacan. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν ψυχοσωματική, ψυχανάλυση, ψυχολογία της υγείας, σεξουαλικότητα, βία και διακρίσεις.
Email: antpls@yahoo.gr
Linkedin: https://gr.linkedin.com/in/antoniospoulios

Γεωργία Κορρέ

Επιστημονική Συνεργάτιδα

H Γεωργία Κορρέ είναι ψυχολόγος, έχει εκπαιδευθεί στην Αφηγηματική Θεραπεία και Κοινοτική Πρακτική, έχει ειδικευθεί στη θεραπευτική διαχείριση των εξαρτήσεων και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις» (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ΚΕΘΕΑ). Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει προσφέρει εθελοντική εργασία ως συντονίστρια ομάδων σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Τα τελευταία χρόνια είναι ενεργό μέλος και εργαζόμενη στο συνεργατικό εγχείρημα Από Κοινού, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας,
ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και συντονισμού σε κοινοτικές δράσεις. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλλαγής σε κοινοτικά και θεραπευτικά πλαίσια. Στην κλινική της προσέγγιση επιχειρεί να διατηρεί μια κοινωνικά και πολιτικά ενήμερη στάση η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη των ευρύτερων συστημάτων καταπίεσης που πιθανά περιθωριοποιούν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται.

Παναγιώτης Δαμάσκος

Επιστημονικός Συνεργάτης

Ο Παναγιώτης Δαμάσκος είναι Κοινωνιολόγος Υγείας , απόφοιτος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης (Γερμανία) στα Τμήματα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας (MA), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Κατεύθυνση: Πρότυπα και Συμπεριφορές Υγείας). Από το 1997 είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Ψυχοθεραπευτικών Παρεμβάσεων για άτομα που ζουν με τον HIV. Έχει εργαστεί ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕΚΜΟΚΟΠ) του Παντείου Πανεπιστημίου, στον Τομέα Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Αθήνα και Βρυξέλες). Υπήρξε περιφερειακός συντονιστής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανδρική Πορνεία και επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων δρόμου για την γυναικεία και την ανδρική πορνεία. Είναι επίσης, επιστημονικός υπεύθυνος και διαχειριστής του ιστοτόπου www.gaysexualhealth.gr. Συμμετείχε ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ως στέλεχος σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε προγράμματα και πολυκεντρικές μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ως εκπαιδευτής διδάσκει θέματα σεξουαλικής υγείας και hiv, ψυχοκοινωνικής στήριξης οροθετικών ατόμων, μετανάστευσης και υγείας, διαπολιτισμικής επικοινωνίας και διαπολιτισμικής μεσολάβησης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις.