Skip to main content

2ο Μέρος της Καμπάνιας ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος της πανελλήνιας καμπάνιας για την ομόφυλη συντροφικότητα
“Δίπλα Σου – By Your Side”!

dipla-sou_4

Τα συγχαρητήριά μας στους συντελεστές, που τόσο ταλαντούχα δούλεψαν και έβαλαν το μεράκι τους σε κάθε λεπτομέρεια. Ευχαριστούμε θερμά τις πρωταγωνίστριες Λαμπριανίδη Νίνα και Χατζηαθανασίου Αθηνά για τον επαγγελματισμό, την υπομονή και το ταλέντο τους. Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε τον σκηνοθέτη Θανάση Τσιμπίνη, καθώς και τον παραγωγό και κειμενογράφο Γιώργο Χορέβα, για την άψογη συνεργασία μας, την επαγγελματική τους συνέπεια και φροντίδα, αλλά και την καλλιτεχνική τους προσέγγιση. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελόντριες οργανώσεις και εταιρίες, που πίστεψαν στον σκοπό μας και στήριξαν το έργο μας, καθώς και σ’ όλες τις εθελόντριες και τους εθελοντές που με την παρουσία τους συνέβαλαν, ώστε ένας ακόμη στόχος, ένα ακόμη όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Για να παρακολουθήσετε το νέο μας βίντεο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Δίπλα Σου – By Your Side

Λίγα λόγια για την Καμπάνια “ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”
Η Καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» παρεμβαίνει σε επίπεδο πρόληψης και ευαισθητοποίησης. Βασική στόχευση της Καμπάνιας είναι η εξοικείωση της κοινής γνώμης με την έννοια της συντροφικότητας μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου και η επικοινωνία των συναισθημάτων αγάπης, που βιώνουν όλα τα ζευγάρια, καθώς κι η ανάγκη για αποδοχή από την οικογένεια και τους φίλους και τα χαρακτηριστικά της προοπτικής και της διάρκειας μίας σχέσης. Αυτή την πραγματικότητα βιώνουν πολλά ομόφυλα ζευγάρια σήμερα στη χώρα μας.
Το εγχείρημα αποτελεί μία προσπάθεια αύξησης της ορατότητας του βαθμού αποδοχής των ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολιτών μας από το σύνολο της κοινωνίας. Η Καμπάνια «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» έρχεται να συμβάλει στην προσπάθεια αφύπνισης αναφορικά με αυτά τα ζητήματα μέσω των ΜΜΕ, με ημερίδες και δράσεις ανά την επικράτεια, ώστε να επιτευχθεί το δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση της ενημέρωσης, κυρίως στην περιφέρεια και τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου τα κρούσματα είναι πιο έντονα και η αφανής βία πιο βάναυση.
dipla-sou_5
Είναι γεγονός, ότι μεγάλο μέρος των ομοφοβικών και τρανσφοβικών διακρίσεων οφείλεται στην άγνοια· για το λόγο αυτό στοχεύουμε στην ψύχραιμη ενημέρωση και προβολή των θεμάτων που άπτονται του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου.

Αναλυτικά οι συντελεστές μας:

Αφηγήτρια: Athena Chatziathanasiou
Παίζουν: Athena Chatziathanasiou, Nina Labrianidi
Κειμενογράφος, παραγωγός: George Chorevas
Σκηνοθέτης: Thanasis Tsimpinis

Εταιρεία παραγωγής: FeelMe Productions
Διευθυντής παραγωγής: George Pergantos
Διευθυντής φωτογραφίας: Konstantinos Koukoulios
Σκηνογράφος: Constantina Psomadaki
Βοηθός σκηνοθέτη: Dimitris Moutsiakas
Ενδυματολόγος: Mary Marmarinou
Μακιγιάζ, μαλλιά: Demmy Stamatopoulou
Α’ βοηθός οπερατέρ: Petros Goritsas
Β’ βοηθός οπερατέρ: Nikos Karouzos
Βοηθός ενδυματολόγου: Ioanna Papadogianni

Μοντάζ: Smaro Papaevangelou
Επιμέλεια χρώματος: Jim Karteris
Ηχογράφηση: SoundsLike Audio Post Production
Μουσική: Renos Papastavros
Φωνητικά: Maria Karetsou
Μίξη: Musou Music Publishing Greece

Ευχαριστούμε: Eleni Andritsopoulou, George Georgiadis, Evelina Pagrati, Jeanne Merkouriadou, Dimitris Kokkonis

Η Καμπάνια “ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ”, όπως κι η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” υλοποιούνται στο πλαίσιο του “Προγράμματος καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση”.

dipla-sou_2

Το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου και να αποτελέσει ένα ανάχωμα στο πρωτόγνωρο, ιδιαίτερα ανησυχητικό και διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων που καταγράφονται στη χώρα μας. Στοχεύει στη στήριξη και ενημέρωση της νέας γενιάς, αλλά και στην ενημέρωση και εκπαίδευση της κοινής γνώμης, των γονέων, των δασκάλων, των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλων μας, γύρω από θέματα ρητορικής μίσους, ομοφοβίας/τρανσφοβίας, ενδοσχολικού εκφοβισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου, αλλά και της διακριτικής αποσιώπησης αυτών. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα και το MAD.

Φορέας υλοποίησης κατά κατά την 1η περίοδο διετέλεσε η ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος). Συνεργαζόμενες οργανώσεις είναι η Θετική Φωνή (οργάνωση που για το 2016 τιμήθηκε και διακρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), το Athens Pride & το Thessaloniki Pride. Τη χρηματοδότηση και υποστήριξη του έργου ανέλαβε αρχικά εξ ολοκλήρου η κοινωφελής οργάνωση “αλληλεγγύη-SolidarityNow”.